Nafi Thiam kon tevreden terugblikken na haar passage op de AG Memorial Van Damme. Thiam zette met 1m95 en een derde plaats een knap resultaat neer in de Diamond League-finale van het hoogspringen. De wind en koude maakten het onze landgenote moeilijker om nog hoger te springen.

De AG Memorial Van Damme was de laatste tussenstop voor Nafi Thiam alvorens ze naar Doha afreist om haar wereldtitel in de zevenkamp te verdedigen. Queen Nafi kon vrijdagavond op de onvoorwaardelijke steun van het thuispubliek rekenen en deed de decibelmeters tilt slaan. Thiam genoot duidelijk van haar laatste competitie voor het WK.

“Gezien de moeilijke omstandigheden is 1m95 iets waar ik op voorhand had voor durven tekenen. Ik ben zeer tevreden met mijn prestatie en hoop in Doha met de druk van een kampioenschap en betere omstandigheden een paar centimeter beter te doen. Het geeft absoluut vertrouwen natuurlijk. Het voornaamste doel de komende weken is om mijn vorm vast te houden en fysieke ongemakken te vermijden. Het publiek was nog maar eens geweldig. Ik neem de liefde en steun van vanavond mee naar Doha”, aldus Thiam. Hieronder kan u een korte reactie bekijken.

https://www.instagram.com/p/B2GqZeMIFNx/?utm_source=ig_web_copy_link