Ook bij de werpers begint het seizoen nu stilaan op zijn einde te komen. Dit belette Timothy Herman echter niet om ook laat op het seizoen nog verre worpen uit zijn arm te schudden. Afgelopen zaterdag, tijdens de ‘Werpersmeeting van de laatste kans’ van de organiserende club ACW, plantte Herman zijn speer maar liefst bijna vier meter verder dan eerder dit jaar. Met 79m41 scherpte hij niet alleen zijn eigen jaarprestatie aan, maar wierp hij ook zijn eigen persoonlijk record van de tabellen.

Timothy Herman draait al jaren mee aan de Belgische top van het speerwerpen. De atleet van ACME kreeg de laatste jaren echter regelmatig af te rekenen met blessures waardoor zijn PR (78m98) al zes jaar standhield. Op de meeting in Sint-Niklaas kwam daar eindelijk verandering in. Met een worp van 78m62 kwam Herman al in de buurt van zijn recordworp, maar even later ging het nog bijna ruim een meter verder. De speer landde maar liefst 79m41 ver. Met deze verre worp komt onze landgenoot nu ook de top 40 binnen op de Europese jaarranglijst.

“Twee jaar geleden moest mijn schouder noodgedwongen onder het mes. Ondanks die operatie heb ik nog tot eind vorig jaar pijn ondervonden waardoor ik twijfelde om het speerwerpen aan de kant te schuiven. Plots was de pijn toch weg waardoor ik samen met mijn kinesist en mijn trainer Luc Van Maldegem alles op alles hebben gezet voor 2018, met een negende Vlaamse en vierde Belgische titel tot gevolg. Ik heb bewust niet te veel wedstrijden gedaan om de schouder niet onnodig te belasten. Deze worp doet alleszins het beste vermoeden voor het volgende seizoen. Mijn doel is nu om een goede winter te draaien en dit in de zomer bekroond te zien worden met een worp voorbij de 80 meter”, vertelde Herman na afloop.