Nauwelijks een halve dag na de IFAM staan zondag aan het meer van Rotselaar zowel de punten voor de CrossCup als de Vlaamse veldlooptitels op het spel. Wie zijn er de favorieten?

Bij de mannen mogen we ons opmaken voor een nieuw duel tussen Soufiane Bouchikhi en Isaac Kimeli. De twee zijn aan hun sterkste seizoen ooit bezig, en niemand lijkt hen wat in de weg te kunnen leggen. Bouchikhi is bij het Waalse CABW aangesloten, en dus is Isaac Kimeli de grote favoriet voor de Vlaamse titel. Jeroen D’hoedt kreeg na Hannuit een terugval met zijn pijnlijke knie, en gaat niet van start. Bouchikhi verdedigt zijn leiderstrui, maar er moet nog één score geschrapt worden en dus heeft ook Kimeli goede papieren.

Komt Naert na de geboorte van zijn zoontje al goed voor de dag? – Foto: Johnny De Ceulaerde

Achter de twee tenoren zal zich waarschijnlijk een nieuw duel tussen de ijzersterke youngsters Simon Debognies en Dieter Kersten afspelen, maar ook Koen Naert is van de partij en zal zich in dat debat willen mengen. Nog één trapje lager staan Michaël Somers en de aan mekaar gewaagde WACO-tandem Jean-Pierre Weerts en Regis Thonon, maar alle drie hopen ze ongetwijfeld om voor de verrassing te zorgen. Dame Tasama en Thomas De Bock zijn er niet bij. Ze verkiezen stevig trainingswerk.

De favorieten van Atletieknieuws

*** Isaac Kimeli, Soufiane Bouchikhi

** Simon Debognies, Dieter Kersten, Koen Naert

* Michaël Somers, Regis Thonon, Jean-Pierre Weerts

Buiten categorie

Hoe verteert Sofie Van Accom de IFAM van zaterdag? – Foto: Peter Wagemans

Bij de vrouwen kunnen ze u helaas niet wijsmaken dat het een spannende strijd om de Vlaamse titel belooft te worden. Eigenlijk is er maar één kandidate: Louise Carton. Sofie Van Accom waagt zich aan de dubbel IFAM-Rotselaar, maar zal zondag toch op zijn minst een klein beetje vermoeide benen hebben. Imana Truyers, die al heel het jaar sterker lijkt te worden, is daarom nog meer dan in Hannuit kandidate nummer één om het dichtst bij Carton te komen. Ook Hanna Vandenbussche en Ferahiwat Gamacha Tulu maken kans op die tweede stek. Lisa Rooms gaat niet van start, net als Zenobie Vangansbeke. Astrid Verhoeven zou dan weer haar wederoptreden in de CrossCup vieren. Jolien Boonen en Charlotte Van Hese zijn aan een sterk seizoen bezig en proberen dat zondag te bevestigen.

De favorieten van Atletieknieuws

*** Louise Carton

** Imana Truyers, Sofie Van Accom, Hanna Vandenbussche, Ferahiwat Gamacha Tulu

* Astrid Verhoeven, Jolien Boonen, Charlotte Van Hese

Ook in de korte cross lijkt er dit jaar iemand buiten categorie. Als Ismaël Debjani zondag geklopt wordt is dat een grote verrassing. Ali Hamdi is favoriet voor de Vlaamse titel.