Na een uitstekende eerste dag van onze dames op de zevenkamp op het EK voor junioren in Eskilstuna wordt het uitkijken of ze op de tweede dag kunnen bevestigen. Noor Vidts vangt het verspringen aan als derde met 3400 punten. Ze hoopt die plaats vast te houden, maar weet zelf dat haar tweede dag haar iets minder ligt dan de eerste. Voor Hanne Maudens, die negende staat met 3209 punten, is het net het omgekeerde. Zij kan op dag twee altijd dat tikkeltje meer. Zien we hen vanavond met eremetaal of een mooie ereplaats? U kan het hier volgen!

Heel sterk begin van dag twee van beide Belgen. In het verspringen wordt Maudens tweede met een sprong van 6m21, wat haar 922 punten oplevert. Ook Vidts doet het zeer goed door een vierde prestatie neer te zetten: 5m91 en 822 punten. In de totaalranking prijkt Vidts nu (iet wat afgescheiden) tweede; Maudens komt stevig opzetten. Zij staat voorlopig zesde op een zucht van de derde plaats.

Noor Vidts komt in de eerste groep van het speerwerpen tot 35m14, waarmee ze 40 cm onder haar persoonlijk record bleef. Ze lijkt daarmee ook haar podiumplaats tijdelijk kwijt te zijn. Wat een eerste poging voor Hanne Maudens in de tweede groep van het speerwerpen! Ze laat haar speer na 42m27 landen en dat terwijl haar persoonlijk record 40m80 bedroeg. Ze doet daarmee al zeker haasje over met Vidts. Maudens haar eerste poging blijft de beste, maar ze staat nu wel vierde met 4835 punten op amper 12 punten van het brons en 19 van het zilver! Voor Vidts lijkt het podium moeilijker te worden. Zij volgt op 39 punten van Maudens op de zesde plaats.

De uitslagen kan u hier volgen.