Home » Nieuws » Nationaal » Zilver voor Maudens, Vidts vierde op zevenkamp EK junioren!
Vreugde in het Belgische kamp met zilver en een vierde stek

Zilver voor Maudens, Vidts vierde op zevenkamp EK junioren!

Er zat een Belgische medaille aan te komen in de zevenkamp en zo geschiedde het ook. Hanne Maudens liep van start tot finish op kop tijdens de afsluitende 800m en behaalde genoeg voorsprong om van de vierde naar de tweede plaats te springen. Ook Noor Vidts liep een schitterende laatste nummer. Zij werd tweede en sprong daarmee van de zesde naar de vierde plaats in de eindnotering. Beide dames verbeterden hun PR’s op de zevenkamp.

“Dit had ik nooit verwacht. Ik begon als negende aan de tweede dag en had mezelf opegelegd om een plaats bij de beste vijf te bemachtigen. In het verspringen viel alles met mijn laatste poging in zijn plooi en vanaf dan merkte ik dat er misschien wel meer in zou zitten. In het speerwerpen verbeterde ik mijn persoonlijk record dus ik wist gewoon dat ik tijdens de 800 alles moest geven. Ik koos om op kop te starten en mijn eigen tempo te lopen. Mijn doorkomst was eigenlijk iets te traag en de verzuring speelde sneller op dan ik hoopte, maar ik wist dat ik gewoon moest doorgaan en toen ik over de meet kwam werd het spannend afwachten. Toen ik hoorde dat ik het zilver had, was ik echt door het dolle heen. Ik heb zo genoten van de ereronde, zeker omdat ik de Belgische vlag rond mijn schouders had hangen. Nu ga ik even genieten en daarna proberen te rusten, want ik wil me morgenvroeg voor de finale van het verspringen kwalificeren. Hopelijk heb ik maar één of twee pogingen nodig en hoef ik niet teveel energie te gebruiken, maar eerst even genieten”, reageerde een uitzinninge Maudens.

“Ik zit een beetje met gemengde gevoelens. Voor een vierde plaats had ik op voorhand willen tekenen, maar nu ik zie hoeveel ik verlies in het speerwerpen tegenover mijn naaste concurrentes zit ik toch met een dubbel gevoel. Ik had een hele tijd zicht op een medaille en zal dus nog moeten werken aan het speerwerpen, dus ondanks een nieuw persoonlijk record zit ik toch wel met dat gemengde gevoel”, aldus Vidts.

 

De uitslagen kan u hier volgen.