Gisteren raakte de samenstelling van het Team Atletiek Vlaanderen voor 2015 bekend. Ivo Hendrix, voorzitter van Atletiek Vlaanderen, licht in onderstaand interview de beslissingen over de samenstelling van het team uitgebreid toe.

De samenstelling van het team Atletiek Vlaanderen 2015 is bekendgemaakt. Wat is uw eerste reactie ?

Dat er een kleine aardverschuiving plaatsvindt. Niet minder dan zeven en wellicht acht atleten verdwijnen uit het team en er komen zes nieuwe atleten bij. Dat bevestigt de roeping van Atletiek Vlaanderen om de transitie of overgang mogelijk te maken van beloftevolle jongere naar het hoogste prestatieniveau. Maar het herinnert er iedereen ook aan dat de lat hoog ligt. Er wordt consequent geëvalueerd : jonge atleten krijgen voldoende krediet, maar als dat krediet opgebruikt is eindigt het verhaal ook.

Lees verder op de site van Atletiek Vlaanderen.

1 REACTIE

  1. Beste,

    Over het al dan niet dan niet verdwijnen van Jeroen D’hoedt uit het team valt ongetwijfeld te discussiëren. Maar blijkbaar hoeft Almensh Belete hooguit 1 of 2 goede prestaties te leveren en verder een hele reeks zwakke prestaties en mag zij wel bij het team blijven.
    Het feit dat de heer Hendrickx haar trainer is heeft hier misschien ook een bepaalde invloed op…

    Coeckelbergs Gille

Comments are closed.