Hanne Claes haar individueel parcours in Boedapest zit erop. De Belgian Cheetah vertrok een pak sneller dan in de reeksen, maar kon daardoor geen snelle laatste rechte lijn meer uit de benen schudden. Toen Claes besefte dat een finale op de 400m horden er niet meer inzat, liet ze het belopen. Ze finishte als zevende in 56″06. Voor de top acht was een dik Belgisch record nodig. De laatste finaliste liep naar 53″89. Femke Bol verzekerde zich op cruise control makkelijk van de laatste ronde.

In de halve finale van de 400m horden kreeg Hanne Claes dit keer baan negen toegekend, alweer geen gunstige indeling. Claes moest blind haar wedstrijd indelen en koos voor een snelle start. Ze liep de eerste 200m rond de derde à vierde stek. Waar ze tijdens de reeksen nog een stevige versnelling kon bovenhalen in het laatste stuk, sputterde de motor dit keer tegen. De Leuvense raakte verder achterop ten opzichte van de eerste twee rechtstreekse finaletickets en haalde de voet van het gaspedaal. Claes bolde uiteindelijk als zevende over de finish in 56″06. Ze wordt daarmee 23e van de wereld.

In de reeks voor Claes maakte Femke Bol indruk door in de laatste 40 meters rustig te joggen naar 52″95. De snelste tijd van alle deelneemsters kwam uiteindelijk op naam van Shamier Little (52″81).

Foto: Jeroen De Meyer

“Wou nog alles uit mijn laatste twee jaar halen, maar zal niet meer op een WK zijn”

“Ik had een complete black-out. Tot horde zes ging het goed. In de tweede bocht moest ik dan vroeger dan verwacht mijn passenritme aanpassen en dat heeft mij uit mijn lood geslagen. Ik heb het daarna opgegeven. Ik wist gewoon niet meer wat ik moest doen op de horden. Mijn hoofd en lichaam waren totaal niet meer geconnecteerd.”

“Volgend jaar begin ik aan mijn laatste jaar als atlete. Ik wou er nog eens alles uithalen, maar het zal niet meer op een WK zijn. Ik heb zin om aan mijn tweede carrière te beginnen en mij te settelen. Atletiek vraagt heel veel van mij waardoor familie en vrienden soms op de tweede plaats komen. Het begint een uitdaging te worden om mezelf op te peppen en alles te geven.”