13″84 had de zilveren medaillist van het EK scholieren nodig om zich te verzekeren van het EK voor junioren op de 110m horden. Dit weekend voldeed Némo Rase eenvoudig aan het minima. In Manheim stormde de hordenspecialist naar een chrono van 13″73, meer dan twee tienden sneller dan zijn PR. Een dag eerder was Ides Verhulst met zijn speer eveneens al goed voor een EK-minima. Verhulst kegelde zijn speer exact naar de gevraagde 68m59.

Némo Rase bleef dit seizoen telkens ruim een tiende verwijderd van de EK-limiet voor junioren op de 110m horden. Maar de eerstejaars junior gaf de hoop niet op. In het Duitse Manheim vielen alle puzzelstukjes eindelijk samen voor Rase. In de reeksen dook de USBW-atleet met ruim een tiende onder de gevraagde tijd.

Met 13″73 ging ook het PR van het jonge talent eraan. Rase stelde zijn besttijd met meer dan twee tienden bij. Het brengt hem naar een zevende plaats op de Belgische ranking aller tijden bij de junioren (99 cm) en een voorlopige plaats in de top vijftien van dit jaar in Europa. In de finale voegde Rase er vervolgens nog 14″04 aan toe.

Ides Verhulst, eveneens een eerstejaars junior, had 68m59 nodig in het speerwerpen om een plaats op het vliegtuig naar Jeruzalem te verzilveren. Eerder deze maand kwam hij al eens dicht met 68m04. In Manheim voegde hij er nog iets meer dan een halve meter aan toe. In zijn eerste poging zweefde zijn speer naar exact de gevraagde afstand. Voor Verhulst wordt het net als bij Rase zijn tweede Europees kampioenschap. De werper werd vorig jaar nog knap vierde in de discusfinale.

Het EK voor junioren vindt plaats van 7 t.e.m. 10 augustus in Jeruzalem, Israël. Voorlopig zijn er al achttien landgenoten geplaatst.