Voor de tweede keer in haar carrière kroonde Nafi Thiam zich afgelopen nacht in Eugene tot wereldkampioene op de zevenkamp. Na afloop was ze in de wolken. “Ik ben heel trots op zowel de wereldtitel als de score, de tweede uit mijn carrière”, zei na afloop.

Thiam kreeg zwaar weerwerk van de Nederlandse Anouk Vetter en moest vol aan de bak in de 800 meter. “Ik ben tot het absolute uiterste moeten gaan”, vertelde ze. Bekijk het volledige interview hieronder.

Ook nummer vijf Noor Vidts was tevreden. “Ik kwam naar hier met wat twijfels omdat mijn voorbereiding niet optimaal was, maar met dit resultaat ben ik héél blij”, klonk het. “Ik heb getoond dat ik geen eendagsvlieg was in Tokio.” Bekijk het volledige gesprek hieronder.

“Wéér verloren van Nafi”, zei Anouk Vetter na afloop. “Maar dat is geen schande. Ik scoor een enorm persoonlijk record, dus ik mag tevreden zijn.” Bekijk het hele interview hieronder.