140 dagen na haar horrorblessure op het BK indoor maakte Cynthia Bolingo haar terugkeer in competitie op de Flanders Cup in Ninove. De Belgische recordhoudster op de 400m pakte meteen uit door zonder wedstrijdritme naar 52″08 te snellen, amper 38 honderdsen boven de EK-limiet. Het In haar zog liep trainingspartner Hanne Claes naar een PR van 52″67. 

Cynthia Bolingo moest door een zware knieblessure al een kruis maken over zowel het WK indoor als WK outdoor, maar de Belgische recordhoudster op de 400m stelde de afgelopen maanden alles in het werk om fit te raken voor het einde van het zomerseizoen. Bolingo lijkt in haar opzet te slagen, want bij haar terugkeer in competitie in Ninove liet ze zich meteen gelden.

Op de baanronde klokte Bolingo af na 52″08, een méér dan correcte tijd én amper 38 honderdsten boven de EK-limiet. Het lijdt geen twijfel dat Bolingo door die chrono al kans maakt op een EK-selectie met de Belgian Cheetahs, maar onze landgenote heeft nog tien dagen de tijd om onder 51″70 te duiken én dus ook kans te maken op een individueel ticket richting München. In diezelfde 400m was haar trainingsgenote Hanne Claes – die al zeker is van het EK op de lage horden – goed voor een PR van 52″67.