De Belgische selectie voor het EK indoor is één atleet armer. Michael Obasuyi blesseerde zich namelijk zaterdag op training. De hordeloper liep daarbij een scheur op aan de adductor longus van anderhalve centimeter en moet daardoor verstek geven voor het EK indoor. Obasuyi scherpte op de World Indoor Tour in Liévin zijn PR aan tot 7″67 en was een kanshebber op een finaleplaats in Torun. 

Na een al aardig indoorseizoen keek hordeloper Michael Obasuyi uit naar het EK indoor, wat meteen zijn eerste internationaal indoorkampioenschap beloofde te worden. Een blessure op training beslist daar echter anders over. Obasuyi blesseerde zich zaterdag aan de adductoren en het verdict is duidelijk: een spierscheur van anderhalve centimeter. De belofte staat door die blessure twee weken aan de kant, waardoor het EK halen onmogelijk bleek.

“De blessure kwam zaterdag uit het niks en er valt weinig aan te doen. Ik trek me vooral op aan het feit dat ik slechts twee weken aan de kant sta. Met mijn hoofd zit ik al bij de zomer. De komende twee weken ga ik hard werken aan mijn herstel om de opbouw richting het zomerseizoen vlekkeloos te starten”, vertelt de hordeloper, die afgelopen winter aardig wat punten bij elkaar sprokkelde op de wereldranking en daardoor de Olympische Spelen in Tokio méér dan in zicht krijgt.