Jakob Ingebrigtsen is 2021 met een onwaarschijnlijke 1500m in zaal begonnen. De 20-jarige Noor maakte van de World Indoor Tour in Liévin een heuse tijdrit na het wegvallen van de hazen en dook met 3’31″80 twee seconden onder het ER op die afstand in zaal. Ingebrigtsen had aan de finish vijf seconden voorsprong op de nummers twee en drie. Hij dook ook meer dan vier seconden onder zijn PR in zaal. 

U zou kunnen vergeten dat Jakob Ingebrigtsen nog altijd maar 20 jaar oud is door het grote palmares dat de Noor al bij elkaar liep. Vandaag bewees Ingebrigtsen nota bene tijdens zijn eerste wedstrijd van het seizoen dat het menens is in het olympische jaar 2021.  Hij degradeerde namelijk de tegenstand op de 1500m op de World Indoor Tour in Liévin. Ingebrigtsen nam namelijk na het wegvallen van de hazen het commando meteen over, iets wat we op dat niveau niet gewoon zijn van de Noor. De ‘Jakob-trein’ denderde echter gewoon voort en Ingebrigtsen dook de slotronde in met een stevige voorsprong op de nummers twee en drie.

In de slotronde ging het tempo nog met een ruk de hoogte in, waardoor de klok stopte na 3’31″80. Ingebrigtsen is zo de eerste Europeaan die onder 3’32 duikt in zaal. Het ER moest er met twee seconden aan geloven én ook zijn eigen PR werd naar de prullenbak verwezen.   Mits een minder rommelige aanvangsfase moet Ingebrigtsen in staat geacht worden om richting het WR van Samuel Tefera (3’31″04) te knallen. Voorlopig is hij alvast goed voor de vijfde prestatie aller tijden in zaal. Marcin Lewandowksi legde beslag op de tweede stek in 3’36″83, maar leek in een andere wereld te vertoeven.