Home Nieuws Nationaal Geen CrossCup Relays in Berlare, individuele manches vinden wél plaats
De start van de CrossCup Relays in Berlare in 2019 - Foto: Golazo

Geen CrossCup Relays in Berlare, individuele manches vinden wél plaats

0
1338

Het 39ste seizoen van de CrossCup zal niet zoals vorig jaar van start gaan met de Relays in Berlare. Het is namelijk onhaalbaar om die wedstrijd coronaproof te organiseren. Daardoor vat de CrossCup op 8 november aan met een individuele manche langs het Zilvermeer in Mol. In coronatijden wordt de CrossCup dus herleid van zes naar vijf wedstrijden, mét het BK veldlopen op 28 februari als afsluiter van de veldloopwinter.

De kogel is door de kerk: het 39ste seizoen van de CrossCup komt er ook in coronatijden. Één manche is echter kind van de rekening door de blijvende problemen die de coronacrisis met zich meebrengt. De Relays in Berlare kunnen namelijk onmogelijk coronaproof georganiseerd worden, waardoor voor het eerst sinds lang een individuele manche de CrossCup op gang schiet. “Vorige week heb ik het draaiboek voor een coronaproof-editie van de CrossCup aan de VAL bezorgd. Dat draaiboek is goedgekeurd door de federatie, waardoor we uitkijken naar de 39ste editie van onze CrossCup. Toeschouwers zullen zich moeten registreren, waardoor we het aantal aanwezigen op de locatie nauwgezet in de gaten kunnen houden. Er is ook een mondmaskerplicht, op uitzondering van atleten tijdens hun opwarming, wedstrijd of cooling-down”, legt organisator Jos Van Roy uit.

Het wegvallen van de openingsmanche in Berlare is een spijtige zaak, maar het concept van de Relays is gezien het grote success van vorig jaar niet haalbaar gezien de huidige richtlijnen. “Na de bijzonder geslaagde editie van vorig jaar waren we erg enthousiast om ook dit jaar deel uit te mogen maken van de CrossCup. We willen echter ten allen tijde de veiligheid van onze sporters, medewerkers en toeschouwers kunnen garanderen. Dat is gezien de huidige coronarichtlijnen niet mogelijk, waardoor we met spijt in hart moeten overgaan tot een annulatie. Hopelijk kunnen we volgend jaar opnieuw de aftrap geven van de CrossCup”, aldus schepen van Sport van Berlare, Steven Vandersnickt.

De manche in Mol op 8 november wordt dus de seizoensopener voor de CrossCup, gevolgd door de manche in Roeselare op 29 november. Ook hier is sprake van een bijzondere editie, aangezien er door de annulatie van het EK veldlopen in Dublin geen EK-tickets verdeeld worden in West-Vlaanderen. Hannuit is zoals gewoonlijk de eerste veldloop in het nieuwe jaar op 24 januari. Het Vlaams kampioenschap in Diest, de nieuwe locatie en vervanger voor Rotselaar, staat gepland op 7 februari 2021. Tot slot is er uiteraard het BK veldlopen in het Park van Laken op 28 februari.