De tweelingbroers Kevin en Jonathan Borlée hebben op een persconferentie bekendgemaakt dat ze tot en met eind 2022 op het hoogste niveau willen presteren. De Spelen van Tokio leken aanvankelijk een mogelijk eindpunt te worden voor de tweelingbroers, maar ze stoten door tot eind 2022. Dat doen ze wellicht om nog aan het WK in het Amerikaanse Eugene en het EK in München deel te nemen. Komende zomer mikt de tweeling samen met hun jongere broer Dylan op de korte sprintnummers met de Franse coach Guy Ontanon.

Kevin en Jonathan Borlée zullen de Belgische atletiekwereld nog tot en met eind 2022 kunnen verwennen. De tweeling, die al sinds 2008 tot de absolute top behoort op de baanronde, zal dan 34 jaar oud zijn. De broers beleefden hun grote doorbraak op de Olympische Spelen van 2008 in Peking.

Het voorlopige eindpunt van de carrière van de tweeling wordt nu 2022, waarin een drukke atletiekzomer gepland staat met zowel een WK in Eugene en een EK in München. De voorliefde voor de Verenigde Staten bij de tweeling speelt daar ongetwijfeld in mee.

Eerder waren er tegenstrijdige berichten verspreid over het einde van hun carrière: vader en coach Jacques heeft al eens op de Spelen in Parijs in 2024 gehint, maar anderzijds gaven de broers – en dan vooral Jonathan als vader van een dochter – aan dat het vaak van huis zijn zwaar begon door te wegen. Ook de blessures durven mentaal al eens zwaar aan te komen. Jonathan gaf vandaag op Instagram nog aan dat hij net vijf weken aan de kant heeft gestaan met hinder aan de kuit.

Dat de tweeling er eind 2022 mee stopt, is nog niet helemaal zeker. “Dan maken we de balans op”, verklaarden ze vandaag in verschillende media. “Wat nu zeker is, is dat we er het EK en WK van 2022 nog bijnemen. Een challenge gezien onze leeftijd, maar die willen we graag aangaan. Het feit dat we het plan nu al vastleggen, geeft ons meer kans om te slagen”, besluiten ze.