Imke Vervaet schopte het niet tot de halve finales van de 200 meter op het WK in Doha. Vervaet had de langzaamste tijd van alle deelnemers in haar reeks waardoor een straffe stunt nodig was om een ronde verder te geraken. Met 23″24 werd ze 27e onder alle deelnemers. De revelatie van dit seizoen mag ondanks de vroege exit spreken van een sterke zomer.

Het was pas op de allerlaatste moment dat Imke Vervaet te horen kreeg dat ze naast de (gemengde) 4×400 meter ook mocht deelnemen aan de 200 meter op het WK. Dat had ze te danken aan haar sterke 23″25 waarmee ze zich tot Belgische kampioene kroonde. Vervaet had het geluk geen grote kanonnen naast zich te hebben in haar reeks, maar was op papier wel de minst sterke atlete. Toch ging Vervaet vanuit baan vijf goed mee in de bocht. In de laatste rechte lijn knokte Vervaet bijzonder hard waardoor ze nog enkele plaatsen kon opschuiven. Haar nieuw PR van 23″24 bracht haar op een vijfde plaats terwijl enkel de eerste drie rechtstreeks zeker waren van de halve finales. Om door te mogen met de verliezende tijden was 23″10 nodig. Van een hoog niveau gesproken.

Individueel zien we Vervaet niet meer terug op dit WK, maar met de Belgian Cheetahs kan ze wel nog in actie komen. Vervaet kan hoe dan ook spreken van haar beste seizoen ooit. Naast een WK-selectie op de 200 meter en de 4×400 meter, zowel bij de vrouwen als gemengd, liep de specialiste van de sprint ook al haar persoonlijke records aan flarden.