Liefde Schoemaker heeft tijdens haar laatste test voor haar afreis naar de EYOF voor een Belgisch record gezorgd. De scholiere van MOHA snelde op een meeting in Dilbeek naar een stevige chrono van 38″00 op de eerder ongewone 300m. Schoemaker doet zo ruim beter dan Kimberly Efonye, die in 2011 tot 38″39 kwam.

Liefde Schoemaker is met haar 53″38 op de baanronde voorlopig de snelste scholiere van Europa op de baanronde. Daardoor is het meest recente lid van de Belgian Cheetahs ook de absolute topfavoriete met het oog op de EYOF, die maandag van start gaat in Baku. Als ultieme test werkte de scholiere een 300m af in Dilbeek.

Daarin overtuigde de 16-jarige sprintster door het acht jaar oude BR van Kimberly Efonye aan te scherpen van 38″39 naar 38″00. Schoemaker maakte op haar jonge leeftijd al de World Relays met de Belgian Cheetahs mee en zou tijdens het kampioenschap zichzelf bewijzen met stevige prestaties. In theorie behoort de scholiere tot het aflossingsteam voor het WK in Doha.