Ben Broeders heeft ons land een bronzen plak bezorgd op de Universiade in het Italiaanse Napels. Broeders sprong in de polsstokfinale naar 5m51. Voor zilver of goud was 5m76 nodig, wat een evenaring van zijn eigen BR zou betekenen. Dat was echter te hoog gegrepen voor de Belg die de afgelopen weken in bloedvorm verkeerde.

Ben Broeders behoorde zeker en vast tot de topfavorieten voor het goud. Geen enkele deelnemer had namelijk al hoger gesprongen dan onze landgenoot. Na zijn gelukte poging over 5m51 was Broeders al zeker van een medaille, maar voor de overwinning moest hij eerst weten af te rekenen met de Filipijn Ernest Obiena en de Duitser Torben Blech. De lat ging naar 5m61 die door de concurrentie geklaard werd. Broeders had meer moeite met deze hoogte en had aan drie pogingen niet genoeg om erover te geraken. Onze nationale recordhouder moest zo genoegen nemen met de derde plek. De tegenstanders gingen nadien nog een stuk hoger en wipten zelfs beiden over 5m76, geen van hen slaagden hier eerder in. Daarna was het ook voor hen over en uit. De Filipijn mocht het goud in ontvangst nemen doordat hij minder foutsprongen liet optekenen.