Julien Wanders heeft op indrukwekkende wijze zijn eigen ER op 10km op straat verbeterd. Wanders liep tijdens de 47ste editie van de Corrida de Houilles, een het IAAF Silver Label Race, naar een chrono van 27’25. Dat is zeven seconden beter dan zijn ER dat hij midden oktober in het Zuid-Afrikaanse Durban neerzette.

Wanders liep in het Franse Houilles van start tot finish aan de leiding. Tot ongeveer halfweg had hij enkele metgezellen. Berehanu Tsegu bleek de taaiste klant. De Ethiopiër bleef tot en met de voorlaatste kilometer in het spoor van Wanders. De 22-jarige Zwitser van het NN Running Team zegevierde opnieuw in geheel eigen stijl in Houilles, waar hij vorig jaar nog het Franse en Zwitserse record verbeterde tot 28’02 (Wanders beschikt over de Zwiters-Franse nationaliteit). Op één jaar tijd heeft het toptalent zich dus stevig verbeterd. Het Zwitserse én Franse record gingen vandaag dus ook voor de bijl.

Met 27’25 doet hij ruim beter dan het parcoursrecord in Houilles dat op naam van Imane Merga stond. Merga kwam in 2010 tot 27″47 tijdens de befaamde Corrida de Houilles. De nummers twee en drie finishten in respectievelijk 27’36 en 27’53. De prestatie van Jimmy Gressier, de dubbele Europese beloftekampioen in het veld, is eveneens het vernoemen waard. Gressier snelde naar een chrono van 28’12, goed voor een verpulvering van zijn PR en een zevende plaats in Houilles.

Jimmy Gressier – Foto: Peter Wagemans