Koen Naert is uitgeroepen tot Europese atleet van de maand augustus. De Belgische marathonloper ziet daarmee zijn Europese titel extra bekroond worden. Hij haalde het bij een online stemming van onder meer Armand Duplantis en Jakob Ingebrigtsen.

Het marathonverhaal van Koen Naert in Berlijn kennen we allemaal. Na een prachtige solo kwam hij als eerste over de finish na 2u09:51, een verbetering van zijn persoonlijk record, maar ook een kampioenschapsrecord. De 29-jarige Belg zag die prestatie in de bloemetjes gezet worden door de Europese Atletiekfederatie. Ze nomineerden hem, samen met vier anderen, voor de titel van Europese atleet van de maand augustus.

Koen Naert – Foto: Jeroen De Meyer

Om die titel te winnen moest Koen Naert goed scoren op sociale media, met name Facebook en Twitter. Op het einde van de stemming had de West-Vlaming maar liefst 1562 stemmen gekregen, voldoende om op één te staan. Polsstokspringer Armand Duplantis moest het stellen met 1419 stemmen, Jakob Ingebrigtsen kreeg er 1211.

Bij de vrouwen waren 861 stemmen voldoende om verkozen te worden tot Europese atlete van de maand augustus. De titel ging daar naar de Griekse polsstokspringster Ektarini Stefanidi, die haar Europese titel in Berlijn met glans verdedigd heeft.