Slecht nieuws vandaag voor de Belgische atletiek. Philip milanov kan wegens een stressfractuur aan de rechtervoet niet deelnemen op het EK in Berlijn. De discuswerper maakte dat vandaag bekend op zijn Instagram account. Milanov was één van de kanshebbers op een medaille.

“Jammer genoeg moet ik het EK atletiek dit jaar aan mij laten voorbijgaan”, start Milanov zijn bericht op de sociale media. De Bruggeling heeft een stressfractuur aan zijn metatarsalen opgelopen en moet de komende vier tot zes weken herstellen. De zilveren medaillewinnaar van het vorige EK moet het voorlopig stellen met alternatieve trainingen.

De 27-jarige Milanov kon deze zomer zijn niveau van twee jaar geleden niet evenaren. Zijn seizoensbeste liet hij begin juni optekenen in Stockholm met een worp van 66m51. De ambities voor het EK in Berlijn lagen dan ook iets lager dan toen, mede door het hoge niveau van zijn rechtstreekse concurrenten. Toch bleef de atleet van VAC één van de kanshebbers op een medaille.