Nafi Thiam heeft in Götzis het onmogelijke waargemaakt. Ze ging er over 2m01 in het hoogspringen en verbetert zo het wereldrecord binnen de zevenkamp met drie centimeter.

De olympische en wereldkampioene zevenkamp bleef foutloos tot en met 1m95, en gokte daarna door de lat meteen op 2m01 te laten leggen. Thiam deelde het wereldrecord hoogspringen binnen de zevenkamp al met Katarina Johnson-Thompson (1m98), maar in Götzis deed ze er zomaar even drie centimeter bij. Het moet niet gezegd dat de overwinning in het hoogspringen met die 2m01 binnen was.

Thiam waagde zich nadien zelfs nog drie keer aan 2m04, maar dat bleek nog te hoog gegrepen. We kunnen het haar moeilijk kwalijk nemen. Haar sprong over 2m01 is tevens ruim goed voor de beste wereldjaarprestatie, die tot vandaag in handen was van de Russische Maria Lasitskene met 1m97. De EK-limiet van 1m90 had ze tijdens haar competitie al te pakken.