Cynthia Bolingo wil deze zomer opnieuw schitteren nadat ze een winterseizoen heeft gekend zonder enige uitschieters. De Belgisch kampioene op de 100m en 200m verloor recent haar profcontract bij de Franse gemeenschap. Ze blijft echter niet bij de pakken zitten en traint hard voor het zomerseizoen waarbij ze haar pijlen richt op het EK en het BK.

De atlete van CABW verblijft momenteel nog in Ivoorkust waar ze haar stage afwerkt. Ze werkt er verder aan haar goede vorm om opnieuw snelle tijden te noteren deze zomer. “Mijn stage verloopt momenteel goed en de voorbereidingen voor het zomerseizoen zijn volop aan de gang. Het proces verloopt langzaam maar zeker.” Ze werkt er op haar eigen tempo en snelheid de trainingen af. “Ik voel nu nog geen druk, ik weet dat ik nog tijd heb en werk rustig verder.”

Haar seizoen openen zal ze naar alle waarschijnlijkheid opnieuw doen met een 400m. Zij en haar trainster Carole Bam weten nog niet wanneer ze net haar eerste wedstrijd zal lopen. “Ik heb nog geen haast en bekijk van tijd tot tijd hoe het zit met mijn vorm. Ik weet dat ik er op een bepaald moment wel ga moeten staan. Ik ga dit seizoen risico’s moeten nemen en niet meer te veel mogen nadenken over zaken.” Aldus Bolingo over het recent verliezen van haar profcontract.

Bolingo blijft deze zomer resoluut gaan voor de 200m, haar favoriete nummer. “Snel en gecontroleerd lopen in de bochten om dan bij een bepaalde snelheid op het rechte stuk te komen en alles te kunnen geven! Voor mij absoluut het leukste wat er is.” Ze hoopt deze zomer vooral op deelname aan het EK. Ambities die zeker mogelijk zijn gezien de tijden die ze in het verleden al liep. De limiet op de 200m is 23”18, Bolingo’s persoonlijk record op deze afstand is 23”11. Op de 400m lijkt dit al iets moeilijker. De limiet hiervoor is 52”22 wat toch nog iets scherper is dan haar persoonlijk record van 52”60. “Ik hoop in Berlijn vooral alles te kunnen geven en niet teleurgesteld te moeten zijn.” Verder is voor Bolingo ook het BK van groot belang. Daar hoopt ze haar titels te kunnen verdedigen.

Daarnaast is Bolingo ook overtuigd van de capaciteiten van de pas opgerichte 4x400m-ploeg bij de vrouwen. Ook hierbij hoopt ze op deelname aan het EK. “Kwalificatie zou al heel mooi zijn, eenmaal daar zien we wel verder,” besluit Bolingo.