Met de EasyKit CrossCup Relays van zondag 22 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2017-18 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Thomas De Bock (OEH) – winnaar CrossCup-manche Dour 2016 – is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Thomas De Bock – Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Zeer goed! Door de Universiade beëindigde ik het zomerseizoen pas begin september. Hoewel we nog maar een maand aan het opbouwen zijn en de piek pas voor december gepland staat, gaat het vrij gemakkelijk. Voorlopig heb ik geen last van blessuurtjes of andere ongemakken die je absoluut kan missen in de voorbereiding op je winterseizoen. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar de start van het cross-seizoen.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
Vorige week ben ik gestart met de Ekiden, waar we met ORT het nationaal record scherper stelden. Vandaag trek ik voor het eerste de spikes aan voor de traditionele Relays. Nadien zal ik – met uitzondering van één manche – de volledige CrossCup afwerken. Ook de ECCC te Portugal staat dit jaar op het programma. Voor nieuwjaar ligt de focus op het EK cross, na nieuwjaar gaan we de veldlopen vooral gebruiken als voorbereiding op mijn eerste marathon die in het voorjaar van 2018 gepland staat.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Nadat ik vorig jaar het winterseizoen grotendeels aan mij voorbij moest laten gaan, ben ik heel gemotiveerd om weer de strijd met de andere toppers aan te gaan. Zo wil ik in Roeselare zeker mijn kans gaan om een ticket voor het EK veldlopen in de wacht te slepen. Hoewel ik het veldlopen als voorbereiding op mijn marathon beschouw, wil ik in Roeselare mijn plaats duur verkopen.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Momenteel ziet het er naar uit dat we met alle toppers het veldloopseizoen gaan aanvatten. Ik vermoed dan ook dat we een mooie strijd te zien gaan krijgen tijdens de komende editie van de Easykit CrossCup. Het zal knokken worden voor elk plaatsje.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Ik zie Astrid Verhoeven, samen met Lisa Rooms wel goed presteren deze winter bij de vrouwen. Bij de mannen kijk ik uit naar de prestaties van Robin Hendrix.”

Dankzij de nieuwe titelsponsor ElliptiGO Belgie kan MegaSpike een Elliptigo ARC 24 (twv € 1799) weggeven. Heeft u reeds ervaringen met een ElliptiGO?
“Geen ervaring mee. Ik heb het geluk dat we binnen ORT goed omkaderd worden onder meer inzake blessurepreventie. Dus voorlopig heb ik nog geen beroep op de ElliptiGO moeten doen.”

Voor welke MS-atleten heeft u gekozen & waarom?
* Simon Debognies (OEH – 20 miljoen): aka Der Panzerwagen, gaat eens zot doen op het EK!
* Lisa Rooms (OEH – 17 miljoen): Omdat ze zo goed haar best gedaan heeft op ons eetfestijn
* Astrid Verhoeven (OEH – 15 miljoen): op de weg terug, maar zal deze winter mooie dingen laten zien.
* Robin Hendrix (OEH – 11 miljoen): aka Spartacus, gaat eveneens eens zot doen op het EK!
* Joris Keppens (OEH – 4 miljoen): aka de Jos, draait op training beter dan ooit!
* Manuela Soccol (ADD – 10 miljoen): ook al loopt ze amper crossen, een olympische atlete mag niet ontbreken in mijn ploeg.
* Philip Cortvriendt (OEH – 8 miljoen): aka de Limbuuurger, gaat veel puntjes pakken op de korte cross!
* Paulien Nelissen: (ACA – 4 miljoen): de opkomende jeugd.
* Nele Tordeur (OEH – 1 miljoen): puntjes pakken op de relays.
* Tim Moriau (OEH – 1 miljoen): aka le petit général, loopt bijna evenveel km’s als zijn atleten tijdens de wedstrijd.

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.