De Belgian Tornados zijn op een knappe vijfde plaats geëindigd op het EK voor beloften in Bydgoszcz.  Het kwartet liep in een stevige finale naar een tijd van 3’06″45. Voor een medaille zouden ze nog zeker één seconde beter moeten doen, aangezien de Fransen derde werden in een tijd van 3’05″24.

“Die mannen vooraan lopen precies vijf seconden sneller dan tijdens de reeksen, maar we hebben op de best mogelijke manier gelopen. De tijd is toch wel mooi hé! Die vierde plaats leek er even in te zitten, maar ik (Michael Rossaert) geraakte er ondanks het feit dat ik er naartoe leek te lopen niet meer bij. Hier hadden we op voorhand willen voor tekenen. Top 6 was het doel en voor de medailles komen we gewoonweg tekort tegen zo’n kanonnen. We kunnen wel zeggen dat dit een ideale race was en we hebben onszelf dus niks te verwijten”, aldus de uitgelaten Tornados.

“Onze trainer, Patrick Himschoot (red.), is content, dus dan mogen wij dat ook zijn. Of we een feestje gaan bouwen? Goh volgende week lopen we nog op de Nacht van de Atletiek met het oog op de aflossingsploeg voor Londen. Het zal dus een klein feestje worden, maar we mogen Ben zijn gouden plak toch wel vieren hé”, besloot het viertal.