Op de 400m bij de mannen kregen we met Alexander Doom en Michael Rossaert twee Belgen aan de start op het EK voor beloften. Rossaert trad in de eerste van vier reeksen aan. Doom mocht in de derde reeks aan de bak. De stevige wind sloot toptijden alvast uit.

Michael Rossaert liep vanuit baan drie naar de vijfde plaats in zijn reeks. Zijn tijd van 47″44 gaf nog even hoop om alsnog door te stoten via de verliezende tijden, maar in de laatste en sterkste reeks werd er te snel gelopen. Geen halve finales dus voor een duidelijk ontgoochelde Rossaert.

“Het is erg frustrerend dat de wind zo sterk aan het blazen was in het eerste wedstrijddeel. Ik liep mijn limiet in de regen met meewind in de eerste wedstrijdhelft en dan loop ik gewoonweg beter. Het lukt me blijkbaar niet om goed te lopen met zo’n tegenwind. Erg jammer, maar nu moeten we alles op de aflossingen zetten”, aldus een strijdvaardige Rossaert.

Michael Rossaert – Foto: Jeroen De Meyer

Alexander Doom behoorde in zijn reeks zeker tot de kandidaten om meteen door te stoten. Het mocht echter niet zijn voor Doom. Tijdens zijn race werd het meteen duidelijk dat het een erg lastige opgave zou worden. De atleet kon geen vuist maken in de laatste hectometer en finishte als laatste in 48″52. De moeizame voorbereiding de afgelopen weken, met onder meer het afzeggen van het BK door een euvel aan de knie, speelde hem ongetwijfeld parten.

Zaterdagvoormiddag kunnen beide heren op zoek naar een finaleplaats met de jonge Belgian Tornados.