Met de geweldige prestatie van Nafi Thiam zouden we bijna vergeten dat er nog landgenoten in actie kwamen in Götzis. Ook Hanne Maudens en Noor Vidts deden het voortreffelijk bij hun debuut in Götzis. Met beiden een nieuw PR op zak en de limiet voor de Universiade en het EK beloften voor Maudens kunnen ze niet anders dan tevreden terugkijken op hun prestatie. Niels Pittomvils besloot om zijn meerkamp niet af te maken na het missen van zijn aanvangshoogte in het polsstokspringen.

Na de eerste dag konden alle drie onze landgenoten met veel vertrouwen hun tweede dag aanvatten. Het waren de mannen die deze keer de meerkamp mochten aftrappen. Niels Pittomvils mocht zich opmaken voor het zesde onderdeel van de tienkamp, de 110m horden. Onze landgenoot klokte af na 14″73 en leverde daarmee een degelijk resultaat af. Veel rust werd hem niet gegund, want niet veel later werd hij verwacht in de discuskooi. Na een moeizaam begin met twee worpen van respectievelijk 40m65 en 40m54, kon Pittomvils toch nog 42m37 uit zijn mouw schudden en wist hij de schade te beperken. Nadien volgde het polsstokspringen, een discipline waar de Belg normaal veel punten kan pakken! Helaas verliep het deze keer niet zoals gepland. Zijn polsstok brak tijdens een sprong op zijn aanvangshoogte en onze landgenoot slaagde er niet in om met een andere stok die hoogte te overbruggen. Dit betekende meteen ook einde competitie voor Pittomvils die zich niet meer kon opladen om de resterende twee disciplines af te werken aangezien het behalen van een PR of de WK-limiet niet meer haalbaar was.

Foto: Jeroen De Meyer

In de zevenkamp ging het er een pak beter aan toe. Noor Vidts begon wat moeizaam met een sprong van 5m85, gevolgd door een ongeldige sprong, maar in haar laatste poging perste ze er nog een mooie 6m02 uit. Hanne Maudens legde een mooie reeks van sprongen af met 6m30 als beste resultaat. Het verspringen werd gevolgd door het speerwerpen wat voor beiden niet meteen hun meest geliefde discipline is. Dat Vidts stevig gewerkt heeft aan dit nummer werd duidelijk, want in haar laatste worp liet ze haar speer landen na 36m44, goed voor een nieuw PR. Maudens, die iets beter met de speer overweg kan, wierp haar speer 40m45 ver wat iets onder haar record is dat 42m27 bedraagt.

Op het afsluitende nummer, de 800m, persten ze er beiden nog een stevige nieuwe besttijd uit. Vidts won haar reeks dankzij een snelle 2’10″96, Maudens eindigde in de daaropvolgende reeks tweede met eveneens een snelle 2’11″09. Met deze tijden deden ze een goede zaak in het eindklassement. Maudens totaliseerde uiteindelijk een totaalscore van 6.113 punten wat goed was voor een 15e plaats én de limiet voor zowel het EK beloften als de Universiade. Vidts sprokkelde 6.024 punten en een 18e plaats, maar behaalde eerder dit seizoen al de limiet voor beide kampioenschappen.