Dit weekend staat het WK aflossingen gepland. De Belgian Tornados zullen zich daar proberen plaatsen voor het WK in Londen deze zomer. Jonathan Borlée zullen we alvast niet aan de start zien. Hij kampt met een lichte contractuur en wordt vervangen door Michael Rossaert, zo liet coach Jacques Borlée weten via sociale media.

Met vijf waren ze geselecteerd voor de 4x400m in de Bahama’s. Daar valt nu één klepper tussenuit, Jonathan Borlée. Zijn broers Dylan en Kevin zullen samen met Julien Watrin en Michael Rossaert moeten strijden voor een plaats binnen de top 8. Die geeft namelijk directe kwalificatie voor het WK in Londen. Michael Rossaert liet begin april nog verstaan aan onze nieuwssite klaar te zullen staan als ze hem nodig hadden. De atleet van AC Waasland zal nu effectief zijn spikes moeten aanbinden.

Het WK aflossingen wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. In 2015 keerden de Belgian Tornados met het brons terug naar huis.