Dit weekend staat vooral de Kombank Arena in Belgrado in de schijnwerpers als locatie voor het EK indoor. Toch mogen we de Gentse Topsporthal niet uit het oog verliezen, want dit weekend vinden er de Belgische kampioenschappen voor cadetten, scholieren, junioren en beloften plaats. Vandaag mochten de junioren en beloften hun seizoen afsluiten, morgen is het dan de beurt aan de andere categorieën.

Hanne De Baene – Foto: Tomas Sisk

Het polsstokspringen bij de vrouwen leverde meteen al een mooie prestatie op. Hanne De Baene probeerde zich te plaatsen voor het EK voor junioren deze zomer (4m06), en slaagde daarin bij haar eerste poging op 4m10. In de namiddag was het de beurt aan Ben Broeders. Hij evenaarde zijn persoonlijk indoorrecord van 5m45 en plaatste zich daarmee voor het EK beloften in Polen.

Junior Tuur Bras liet eveneens een stevige prestatie optekenen. In de finale van de 60mH liep hij na 7″88 over de finish en kwam hij slechts vijf honderdsten tekort voor het Belgisch record. Dylan Caty nam met exact dezelfde tijd de titel mee naar huis bij de beloften. De beloften vrouwen hadden gisteren dan weer iets te veel naar Anne Zagré gekeken. Eerst veroorzaakte Hanne Maudens een valse start, al was dat om nog op tijd het verspringen te kunnen afwerken. Shari Lammens was de volgende die een rode kaart zag verschijnen. Zo kon Chloë Beaucarne winnen in 8″48, een nieuw persoonlijk record.

Tobias Capiau – Foto: Tomas Sisk

Die valse start brak Hanne Maudens later nog zuur op. Ze was de beste in het verspringen, maar werd na een klacht gediskwalificeerd wegens onsportief gedrag. Zo mocht niet Hanne Maudens maar wél Noor Vidts (6m16) op het hoogste schavotje plaatsnemen. Tobias Capiau ging bij de mannen op zoek naar de EK-limiet voor beloften, maar strandde op slechts vijf centimeter met 7m65. De Belgische titel stak hij uiteraard wel op zak. In het hoogspringen bij de mannen sloot belofte Emile Verdonck zijn indoorseizoen af met 2m13 en een gouden medaille.

Heel wat duw- en trekwerk kregen we te zien op de 400m bij de junioren mannen. Gerbrand Huts had er alleszins geen last van en won overtuigend in 49″32. Bij de iets oudere categorie kon Alexander Doom zegevieren met een tijd van 48″38. De revelatie van deze winter, Margo Van Puyvelde, deed er na haar Belgische titel alle categorieën nog eentje bij en sloot af met 54″63. Junior Jonathan Sacoor won de 200m in een knappe tijd van 21″78.

Viktor Benschop (links) won voor de derde maal op rij het BK indoor voor beloften. – Foto: Tomas Sisk

De gouden medailles op de 800m bij de mannen waren weggelegd voor trainingsmakkers Brecht Fassseur en Viktor Benschop. Bij de junioren verraste Fasseur Eliott Crestan na een ultieme sprint in de laatste 50m. Ook zijn tijd van 1’52″56 mag er zijn. Viktor Benschop maakte dan weer zijn favorietenrol waar en won in 1’51″74.

De volledige resultaten vindt u hier.