Nederland is er opnieuw in geslaagd een internationaal kampioenschap binnen te rijven. Na het EK atletiek te Amsterdam afgelopen zomer mogen ze in de winter van 2018 het EK veldlopen organiseren. Tilburg was de enige kandidaat voor dit evenement, vandaag kregen ze officieel groen licht van de Europese atletiekfederatie.

Het EK cross wordt in 2018 voor de 25ste keer georganiseerd en zou dan plaatsvinden in het Safaripark Beekse Bergen, op 9 december. Tilburg is vooral bekend voor zijn Warandeloop, waar elk jaar heel wat crossers naartoe trekken. In 2005 mocht Tilburg als organisator ook al eens proeven van het Europees kampioenschap veldlopen.

Dit jaar organiseert Italië het Europese crosskampioenschap. Het prachtige Sardinië vormt dan het decor. Volgend jaar is het dan eerst de beurt aan Slowakije, alvorens het evenement neerstrijkt bij onze noorderburen.