Met de CrossCup Relays van zondag 23 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2016-17 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Thomas De Bock (OEH) is de volgende in het rijtje van onze “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Thomas De Bock - Foto: Jasper Jacobs
Thomas De Bock – Foto: Jasper Jacobs

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Op een korte virusinfectie enkele weken geleden na, vrij goed. Naar jaarlijkse gewoonte stopten we het zomerseizoen midden augustus, om tijdig de voorbereiding op de winter te kunnen aanvatten. Dat geeft ons voldoende marge om rustig naar de eerste piek toe te werken.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Normaliter staat – met uitzondering van Mol – de volledige CrossCup op het programma. Normaal zullen daar niet al te veel wedstrijden aan worden toegevoegd.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Ik hoop opnieuw vooraan mee te draaien in de CrossCup-wedstrijden en ook een EK-ticket staat met stip aangeduid. De laatste lactaattest laat alvast het beste verhopen. Conditioneel zette ik weer wat stappen voorwaarts ten opzichte van vorig jaar.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Elk jaar is het wat koffiedik kijken wie er aan de start van de CrossCup zal verschijnen. Dit jaar heb ik de indruk dat redelijk wat toppers hun opwachting zullen maken en ook jonge talenten zoals Simon Debognies staan te poppelen om zich te bewijzen. Ik verwacht dus veel spanning in de komende CrossCup.”

Wat is uw favoriete trainings- of wedstrijdlocatie in de winter?
“Geef mij maar een goed, vettig modderparcours!”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Bij de vrouwen Lisa Rooms. Zij liet deze zomer enkel mooie dingen zien en zal die lijn zeker doortrekken! Bij de mannen ligt het moeilijker. In eerste instantie zou ik zeggen Simon Debognies, maar is iemand die op 19-jarige leeftijd al 13’47 loopt nog een revelatie te noemen? Deze zomer lieten enkele leeftijdsgenoten mooie tijden optekenen: ik denk dan aan Arno De Feyter, Jan Adriaensen en Ruben Van Praet. Hopelijk kunnen zij deze lijn doortrekken in de te komen crossen.”

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Isaac Kimeli (OEH – 24m): met deze topper kan je altijd naar de oorlog
* Simon Debognies (OEH – 19m): tank
* Lisa Rooms (OEH – 17m): supersympathieke ORT’ster
* Sofie Van Accom (ACHL – 16m): op snelle omlopen een zekerheid
* Robin Hendrix (OEH – 10m): puntenpakker op de korte cross
* Arno De Feyter (RCG – 5m): talent vergaat
* Febe Pardaens (ACP – 4m): een koopje
* Bloeme Peeters (LYRA – 2m): jong geweld
* Katinka Basseleer (AVZK – 2m): jong geweld
* Jonathan Wayaffe (LYRA – 1m): sterke opener op de Ekiden

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

winterkriebels