De Belgian Tornado’s, de aflossingsploeg op de 4x400m, heeft zich makkelijk gekwalificeerd voor de finale op het EK in Amsterdam. Het kwartet bestaande uit Dylan Borlée, Robin Vanderbemden, Jonathan Borlée en Julien Watrin liep naar de winst in de tweede reeks met een 3’03″15. Goed voor een seizoensbeste voor de Tornado’s en de vierde tijd van alle deelnemende teams op het EK.

Of Kevin Borlée morgen de ploeg vervoegt, zal afhangen van hoeveel hinder hij ondervindt aan zijn voet na zijn vierde plaats tijdens de finale van de individuele 400m. Wie hij zal vervangen lijkt nog een relatief groot vraagteken.
Trainer Jacques Borlée liet uitschijnen dat Kevin Borlée aan de start komt. Door de goede beurt van broer Dylan en Jonathan zou de vierde stek in de ploeg naar Robin Vanderbemden of Julien Watrin gaan. Al liep Watrin deze week al 3 keer een 400m, waardoor hij morgen wel eens vermoeid aan de start zou kunnen komen. Hierover volgt morgen zekerheid.