Zaterdag staat in Oordegem de IFAM gepland. Met zo’n 2500 aanmeldingen wordt niet alleen een recordopkomst verwacht, maar staan ook heel wat binnen- en buitenlandse toppers op de startlijsten. Sprintster Hanne Claes komt uit op de 100m en de 200m.

Foto: Filip Bossuyt
Foto: Filip Bossuyt

Hoe is jouw zomerseizoen tot nog toe verlopen?

“Ik heb mijn zomerseizoen geopend op de interclub met een 100m en afgelopen weekend op het KVV in Oordegem heb ik de reeksen en finale van de 200m gelopen. Ik heb eind vorige zomer een operatie ondergaan aan mijn achillespees en dit waren mijn eerste wedstrijden na de operatie. Geen schitterende resultaten, maar een goede nulmeting en ik was vooral blij dat mijn achillespees beide wedstrijden goed doorstaan heeft. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst en er valt nu toch ook een druk van mijn schouders: ‘Ik kan het nog!’. De eerste stap is in ieder geval gezet en het zal vanaf nu alleen maar beter gaan!”

Van waar jouw keuze voor deelname aan de IFAM?

“De IFAM is een goed georganiseerde wedstrijd van hoog niveau met een leuke sfeer op een goede piste. Redenen genoeg om hier elk jaar opnieuw aan deel te nemen!”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“Mijn nulmetingen zijn gebeurd en de bedoeling is om vanaf nu elke week progressie te maken. Stap voor stap terug richting mijn oude niveau en hopelijk zelfs beter! Ik verwacht dus zaterdag weer een stukje van mijn seizoensbeste af te doen.”

Hoe ziet jouw seizoen er uit na de IFAM? Welke doelen heb je je gesteld?

“Na de IFAM loop ik nog de Putbos Flanderscup in Oordegem, het weekend erna de EAP in Genève en het BK eind juni. Het is nu nog koffie dik kijken welke progressie ik ga kunnen maken op 5 weken tijd aangezien ik nog niet regelmatig heb kunnen trainen en meer aquatrainingen dan looptrainingen heb afgewerkt de laatste maanden. Toch hoop ik stiekem rond de EK/OS limiet (23.21/23.20) te eindigen op het BK. Deze limieten liggen niet ver van mijn PR (23.26), dus ik ga er zeker voor gaan, maar het zal van veel factoren afhangen. Een hele uitdaging dus!”

Meer informatie over de IFAM vind je op www.ifam.be

Alle IFAM koorts artikels vind je hier.