Het seizoen moet nog goed en wel beginnen of Anne Zagré heeft al een toptijd achter haar naam staan. Ze liep zonet in Gainesville (dat ligt in de Amerikaanse staat Florida) een tijd van 12”94 op de 100mH. Dat is ruim onder de gevraagde 13”11 voor de Europese kampioenschappen in Amsterdam. Voor Rio had Zagré zich vorig jaar al geplaatst.

De Tom Jones Memorial bleek de goede te zijn voor Anne Zagré. Vorige week liep ze al een 100mH, maar toen moest ze tevreden zijn met 13”27. Vandaag duikt ze dus onder de 13 seconden, al moest ze in de reeksen wel nog de Nederlandse Nadine Visser (12”89) en Tiffany Porter (12”84) voor zich dulden.

In de finale bevestigde ze haar snelle chrono: Ze werd met 12″95 tweede na de Amerikaanse Tiffany Porter (12″72). De Nederlandse Visser moest genoegen nemen met de derde stek (12″99).

Florida is voor Anne Zagré lang geen onbekende, integendeel. Ze heeft er nog lange tijd haar sport met studies gecombineerd. Vorige zomer scheerde Anne Zagré hoge toppen door op de KBC Nacht een nieuw Belgisch record neer te zetten. Ze werkte de 100mH toen af in 12”71.

Eerder vandaag behaalde ook polsstokspringster Chloé Henry de EK-limiet. Meer daarover lees je hier.