Slecht nieuws voor Koen Naert. De marathonloper heeft een breukje opgelopen aan het os sacrum en moet de loopschoenen even aan de kant houden. De breuk bevindt zich aan de rechterkant van het heiligbeen. Door de blessure was hij er al niet bij op de Joker+ Crosscup in Rotselaar, maar zal hij ook moeten passen voor het BK veldlopen en het WK halve marathon in Cardiff.

“Ik neem deze tegenslagen mee als motivatie naar de toekomst. De Olympische Spelen in Rio komen niet in het gedrang, enkel zal de planning wat worden aangepast,” aldus Koen Naert op zijn fanpagina. Hij zal zich de komende weken moeten uitleven in het zwembad en de gym.

Koen Naert liep zich eind september de geschiedenisboeken in, door op de marathon van Berlijn te finishen in 2u10:31. Hij wou deze winter nog pieken naar het BK veldlopen en het WK halve marathon, maar ziet deze plannen nu gedwarsboomd.