Met de Joker+ CrossCup Relays van zondag 25 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2015-16 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Lisa Rooms (OEH) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De vice-Belgisch kampioene veldlopen 2015 bij de juniores kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Lisa Rooms
Lisa Rooms

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Net zoals vorig jaar heb ik er voor gekozen om mijn zomerseizoen vroeg te stoppen zodat ik op tijd kon beginnen aan de voorbereiding op het winterseizoen. Op enkele kleine kwaaltjes na, verliep alles volgens plan. Ik heb een vrij goede voorbereiding achter de rug!

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Gisteren liep ik met ORT reeds de Ekiden in een mixed team. Komende zondag loop ik samen met clubgenotes Vanessa Scaunet en Robin Degrève de Relays voor OEH. We zijn alle drie nog junior maar kiezen er toch voor om bij de seniores te starten. Dan is het meteen al uitkijken naar Mol voor de eerste individuele manche van de CrossCup. Ook daar start ik bij de seniores. Via de korte cross in Tilburg bereid ik me voor op de selectiewedstrijd in Roeselare!

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Nu staat alles in het teken van Roeselare en daarna hopelijk het EK. Ik wil er niet alleen bij zijn, maar daar ook goed presteren. Welke plek ik echter zou mogen ambiëren, is ook voor mij een raadsel. Eerst moet ik mij natuurlijk nog altijd kwalificeren. Na nieuwjaar probeer ik regelmatige uitslagen te lopen en toch een woordje mee te spreken met de grote dames.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Na de spannende duels vorig jaar, verwacht ik terug een sterke Vanessa Scaunet. Bij de seniores is het afwachten tussen welke deelneemsters ik precies zal lopen.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Ik ben heel benieuwd naar wat Pierre Denays zal kunnen deze winter. Als gloednieuw lid van ORT is hij super gedreven om iets moois te laten zien.

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Louise Carton (ACME – 26m) 
Isaac Kimeli (OEH – 24m)
* Simon Debognies (OEH – 14m)
* Julie Van De Velde (FLAC – 9m)
* Lisa Rooms (OEH – 7m)
Pierre Denays (USTA – 5m)
* Hanne Reynaert (ASVO – 4m).
* Björn Willems (RIEM – 4m)
Lotte Scheldeman (ADD – 4m)
Arne Agten (VMOL – 3m)

>> Ik heb gekozen voor een mix van atleten waar ik mee samen train en andere atleten. Ik geloof in ieder afzonderlijk en we zien wel wat het samen geeft.

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
*  Ik hoop beter te doen dan vorig jaar. Toen zat ik ergens in de middenmoot. Als iedereen naar waarde presteert, dan zit er wel iets mooi in!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

megaspike banner 2015-2016

winterkriebels