Nick Symmonds zal -zoals het er nu voorstaat- niet mogen deelnemen aan het WK in Peking over een kleine twee weken. De Amerikaanse atletiekfederatie USATF heeft hem niet opgenomen in de selectie voor het wereldkampioenschap aangezien hij niet akkoord ging met de kledingvoorschriften die de atletiekfederatie oplegt.

Iaaf Beijing WK

Die voorschriften houden in dat hij vanaf het vertrek tot aan de terugkomst enkel maar Nike-kledij mag dragen, iets wat Symmonds helemaal absurd vindt. De 800m-loper, die onder contract is bij Brooks -één van de andere grote spelers in de loopmarkt- weigerde het contract dat de USATF hem voorlegde te tekenen en daarom weerhoudt de federatie hem nu van de selectie. Symmonds is lang geen onbekende op de 800m. Naast zijn opvallende acties waar hij het o.a. probeerde op de Beer Mile, behaalde hij op het vorige wereldkampioenschap in Moskou nog een zilveren medaille en is hij met z’n snelle eindsprint op z’n minst een finalekandidaat in Peking. Symmonds heeft op Twitter al laten weten dat hij het hier niet bij laat. Hij gaat juridische stappen ondernemen omdat hij vindt dat zoiets niet kan. De atletiekfederatie zou volgens hem met behulp van o.a. sponsorcontracten veel geld ophalen, het allemaal voor zichzelf houden en de atleten er helemaal niks voor teruggeven. Wordt vervolgd…