Naomi Van Den Broeck heeft voor een verrassing gezorgd door zich te plaatsen voor de finale van de 100m op het EK voor junioren. Van Den Broeck liep in de eerste van drie halve finales naar de derde plaats in 11″79 met een behoorlijke tegenwind van -0,8m. Ze moest dus hopen op één van de twee beste verliezende tijden.

 

Naomi Van Den Broeck net uit de blokken - Foto: VIktor Benschop
Naomi Van Den Broeck net uit de blokken én op weg naar de finale – Foto: Viktor Benschop

In de tweede halve finale ging niemand sneller dan haar op plaats drie of vier en ook in de derde en laatste slaagde niemand erin om haar tijd te verbeteren. Daardoor mag ze zich opmaken voor de finale én dat terwijl ze aan dit kampioenschap begon met de zestiende tijd van alle deelneemsters!

Wij spraken haar net na haar wedstrijd, nog voor bekend was dat ze gekwalificeerd was voor de finale. “Ik ben heel tevreden van mijn wedstrijd. Ik loop wel trager dan tijdens de reeksen, maar toen had ik wel een stevige meewind en nu zelfs een tegenwind! Als ik de finale haal, dan zou het enorme bonus zijn! Hier had ik echt niet op gerekend eigenlijk. Ik kwam vooral om te genieten van het kampioenschap en voor de 4x100m-ploeg”, aldus de toen nog onwetende Van Den Broeck.

Van Den Broeck mag zich nu dus opmaken voor de finale, die morgen om 17u25 wordt gelopen.