Na zijn succesvolle recordjacht op de Mijl in Oslo, wil Pieter-Jan Hannes dit keer ook zijn naam achter het Belgisch record op de 1500m zetten. Anne Zagré en Axelle Dauwens van hun kant willen in Heusden hun WK-selectie afdwingen.

Pieter-Jan Hannes - Foto: Tomas Sisk
Pieter-Jan Hannes – Foto: Tomas Sisk

Eén van de opvallendste wedstrijden van de avond wordt ongetwijfeld de 1500m. Pieter-Jan Hannes heeft al wel langer het 19-jaar oude BR van Christophe Impens in het vizier, maar lijkt nu meer dan ooit kans op slagen te hebben. Als generale repetitie verbeterde hij vorige maand in Oslo al het BR op de Mijl. Hannes krijgt af te rekenen met o.m. de Zuid-Afrikaan Johan Cronje (brons op het WK ‘13), de Amerikanen Kyle Merber en Ben Blankenship (beiden – net als Hannes – ook met haarband) en de Marokkaan Yassine Bensghir.

Anne Zagré zat op de 100m horden in Finland dicht bij een stek voor het WK, ze strandde op één honderdste van de limiet en wil in Heusden maar wat graag haar kans grijpen. De zeer sterke tegenstand uit de VS, met Jackie Coward, Kristi Castlin en vedette Lolo Jones, zou haar kunnen helpen. Ook Axelle Dauwens moet haar WK-ticket nog versieren op de 400m horden. Zij loopt tegen de jonge toptalenten Vera Rudakova (PB 55.16) en Meghan Beesley.

Fanny Smets - Foto: Tomas Sisk
Fanny Smets – Foto: Tomas Sisk

In het polsstokspringen bij de vrouwen kijken we alweer uit naar een mooi duel tussen Fanny Smets en Chloe Henry met mogelijk een nieuw Belgisch record voor één van beiden. Ze nemen het op tegen twee absolute toppers: de Russische Anzhelika Sidorova, huidig Europees kampioene en de Amerikaanse Sandi Morris, het nummer 4 op de wereldranglijst.

Ook op de middellange afstand bij de mannen krijgen we een zeer mooi deelnemersveld. De 800m is er op de KBC Nacht één van wereldniveau met o.m. Timothy Kitum (brons op de OS in Londen), Edward Kemboi (NCAA kampioen in 2015) en Nick Symmonds (zilver op het WK 2013); op de 5000m zal onze landgenoot Bashir Abdi zijn handen vol hebben met Albert Rop (BRN – 12.51), Ben True (VS – 13.02) en Medhin Teklemariam (ERI – 13.04).

Alle info en tickets op www.kbcnacht.be.

Je kan ook als VIP naar de Nacht door mee te spelen op onze Facebookpagina!