Noor Vidts heeft zich op het Spaanse Tenerife geplaatst voor het EK voor junioren. De VAC-atleet werkte de zevenkamp af met een eindtotaal van 5639 punten. Daarmee voldeed ze ruimschoots aan de gevraagde 5250 punten.

Noor Vidts - Foto: Tomas Sisk
Noor Vidts – Foto: Tomas Sisk

Selectie voor het kampioenschap moest dit jaar een koud kunstje worden voor Vidts, die al een persoonlijke beste van 5439 punten had staan. Als meerkamper zijn de kansen op selectie echter schaars, dus bleef het afwachten hoe het de juniore zou vergaan op het Spaanse eiland.

Met 14″33 op de 100m horden (PR), 1m70 in het hoogspringen, 12m49 in het kogel en 24″94 op de 200m (PR) was Vidts al na dag één aardig op weg richting de limiet. Op dag twee liet ze met 6m00 in het verspringen (PR), 35m54 met de speer (PR) en 2’19″20 op de 800m ook allerminst steken vallen. Met het eindtotaal van 5250 punten haalde ze bovendien de winst op de zevenkamp bij de junioren ruimschoots binnen.

Na Hanne Maudens (die ook al 5600 punten haalde dit jaar) is Vidts de tweede juniore die zich plaatst voor het EK.

Vidts nam vorig jaar al deel aan het WK voor junioren. Ze werd toen verdienstelijk zestiende.

Bekijk alle uitslagen hier.