Bashir Abdi, Kevin Borlée en Usain Bolt kwamen vandaag in actie op de prestigieuze Gouden Spike-meeting in Ostrava. Onder koude en regenachtige omstandigheden werd Bashir Abdi in een fraai deelnemersveld knap derde op de 5.000m, voor Kevin Borlée werd het een vierde plek op de 300m, Usain Bolt won zijn 200m in 20″13 maar hoopte op iets meer.

Bashir Abdi eindigde in een niet zo heel snelle wedstrijd op 13’28″07, goed voor een derde plek na Dejen Gebremeskel (13’23″72) en Hayle Ibrahimov (13’26″77), maar wel voor héél wat andere sterke Afrikaanse atleten. Bashir Abdi, zaterdagavond nog aan het werk op de IFAM Outdoor in Oordegem, bleef hiermee zo’n 5 seconden boven de WK-limiet, maar kan met deze sterke race in gedachten met een goed gevoel verder werken richting het WK in Peking.

Kevin Borlée eindigde in Ostrava als vierde op de ongewone 300m. Borlée, die iets meer dan een week geleden nog 45″74 liet noteren op de Diamond League-meeting in Shanghai, kwam met 32″83 in de buurt van zijn besttijd van 32″76, zo’n 7 jaar geleden neergezet in Luik. Hij moest wel drie Europeanen voor zich dulden. De Pool Karol Zalewski won in een wereldjaarbeste van 32″25, kort gevolgd door de Tsjech Pavel Maslak (32″35) en de Pool Rafal Omelko (32″58).

Verder kwam ook nog ene Usain Bolt in actie in Ostrava. Hij stal opnieuw de show en won na een trage start en moeizame bocht in 20″13. Bolt, die hiermee nog ruim de Amerikaan Isiah Young (20″35) afhield, was niet zo tevreden over zijn wedstrijd en heeft naar eigen zeggen nog veel werkpunten, zowel sprinttechnisch als op vlak van snelheid.

Dan was er ook nog minder goed nieuws voor David Rudisha. De Keniaanse 800m-specialist, die in Ostrava zijn wedstrijdspikes aantrok voor een ongewone 600m, viel uit met een hamstringblessure. Maar Rudisha, die afgelopen jaren niet gespaard bleef van blessures, liet via Twitter intussen reeds weten dat het slechts om een lichte blessure gaat. Oef!