Het nationale 4x400m-kwartet heeft zich in Nassau, op de Bahama’s, vlot geplaatst voor de finale van de World Relays, het officieuze WK aflossingen. De drie Borlées, aangevuld met Julien Watrin, werden afgelopen nacht tweede in de derde reeks en gingen daarmee rechtstreeks door naar de finale, die volgende nacht wordt gelopen. Daarmee verzekerden ze zich ook meteen van hun ticket voor de Olympische Spelen van 2016.

België moest in de derde van drie reeksen enkel Trinidad & Tobago voorlaten. Zij wonnen in 3’02″09. België strandde op 3’02″41, een vierde tijd onder alle deelnemende landen in de reeksen. België legde daarmee beslag op het tweede rechtstreekse finaleplaatsje in hun serie, maar – mogelijks nog belangrijker – met dat finaleticket op zak, verzekeren de Tornados zich ook meteen van hun deelname aan de Spelen van Rio van volgend jaar.

Opvallend was Julien Watrin als derde loper een bijzonder snelle 45″41 klokte. Slotloper Kevin Borlée liet de snelste Belgische splittijd (45″02) noteren. Zijn broers bleven op 46″50 (Dylan) en 45″48 (Jonathan) steken.

De eerste serie werd gewonnen door gastland Bahama’s, vorig jaar zilver op de World Relays, in 3’02″18. De tweede reeks ging naar de titelverdedigende Amerikanen in 3’02″81.

De finale wordt komende nacht gelopen omstreeks 02u27.

Bekijk de uitslagen van de reeksen hier.

Bekijk de racevideo hieronder:

1 REACTIE

  1. Wauw my dream team guys there are really performed well …Go go go Belgium relay team….we support you and love you our brothers…..also to my friend Kelvin Borlee all the way

Reacties zijn gesloten.