Twee weken geleden liet de 38-jarige Kim Collins 6.48 klokken. Goed voor een persoonlijk record, een nationaal record én de beste wereldjaarprestatie. In het Poolse Łódź deed hij gisteren met 6.47 wederom beter. De man uit Saint Kitts and Nevis wordt sneller met de jaren aangezien hij vorig jaar outdoor zijn persoonlijke records op de 100m en 200m verbeterde. Collins loopt momenteel op eenzame hoogte, want hij is de enige die dit jaar al onder de 6.50 kon duiken. De Amerikaan Mike Rodgers en de Brit Richard Kilty, ook specialisten op de kortste afstand in zaal, moesten genoegen nemen met de tweede en derde plaats in respectievelijk 6.52 en 6.54. De racevideo vindt u hieronder.

Op de 60m horden bij de mannen stond zowel de Amerikaanse wereldrecordhouder op de 110m horden, Aries Merritt, als de Cubaanse ex-wereldrecordhouder op de 110m horden, Dayron Robles, aan de start. Het was echter de derde hond die met het been ging lopen namelijk de landgenoot van Robles: Orlando Ortega. Ortega knalde naar 7.45, goed voor een persoonlijk record én een beste wereldjaarprestatie. Merritt werd tweede in 7.54 en Robles derde in 7.64.

Ryan Whiting stootte zijn kogel ook naar een beste wereldjaarprestatie. Met 21m80 deed de Amerikaan maar liefst 37cm beter dan zijn eigen beste prestatie van dit jaar, die hij 10 dagen eerder in Boston behaalde.