Koen Naert zal in het voorjaar en najaar van 2015 aan de start komen van twee marathons. Dat maakte de RESC-atleet op donderdag bekend op zijn website. De voormalige nationale veldloopkampioen wil zich zo kwalificeren voor de Spelen in Rio 2016.

“Mijn marathondebuut stond normaal pas in 2017 op het programma”, doet Naert zijn verhaal. “Maar enerzijds het plezier om terug aan wegwedstrijden mee te doen en anderzijds, de belangrijkste reden, het halen van de olympische limiet voor Rio 2016 doen me vroeger overschakelen.”

“Het BOIC volgt, in principe, de limieten van het IOC, wat inhoudt dat de limiet op de marathon misschien iets meer haalbaar is dan de strenge limiet op de 10.000m”, verklaart Naert nader. “Het behalen van de olympische limiet zal geen sinecure worden, maar met deze motivator trek ik met plezier zoveel mogelijk mijn loopschoenen aan.” Voor Rio 2016 is het (officieel) nog wachten tot april op een definitieve IOC-limiet, maar voor Londen 2012 stond die voor de marathon mannen op 2u15′. Vorig jaar liepen enkel Abdelhadi El Hachimi (2u12’45) en Willem Van Schuerbeeck (2u13’55) sneller dan die chrono.

Op 26 april, op de Hamburgse Haspa marathon, zal Naert alvast debuteren op de legendarische afstand. Tot die periode werkt de voormalige Belgische veldloopkampioen wel nog de Crosscup af.

Naert zag op het einde van vorig jaar zijn tewerkstellingscontract bij Atletiek Vlaanderen beëindigd. De Erembodegemnaar stapte daarop over van zijn club Eendracht Aalst naar het Brusselse Excelsior.

 

1 REACTIE

  1. De beslissing om over te schakelen is toch vlug genomen in dit geval. Opbouwen naar marathon zonder veel ervaring te hebben op halve marathon is mijn inziens toch een schakel overslaan. Ikzelf heb me zeker de tijd gegeven om via wegwedstrijden mij aan te passen aan de straat of weg. Het jaar 1980 en 1981 heb ik daarvoor geïnvesteerd en in 1982 had ik het eerste resultaat in de marathon van Antwerpen en in datzelfde jaar ook in Athene (zilver) maar dan bij warme temperaturen. Hoe je met deze warmte omgaat is dan ook bepalend voor je evolutie !!! Marathon is niet zomaar een simpele omschakeling of beslissing .

Reacties zijn gesloten.