Monder Rizki heeft gisteren de Annendaalloop in Posterholt (Nederland) op zijn naam geschreven. De Brusselaar haalde het op de halve marathon in 1’08″57 voor goede vriend en trappenloper Omar Bekkali, de Nederlandse triatleet Bas Diederen legde beslag op de derde plek.

Rizki, die zowel in 2004 als 2008 het op de 5.000m tot de Olympische Spelen schopte en een besttijd van 13.04,06 heeft op de 5.000m, is geen onbesproken figuur. In 2009 werd hij immers geschort vanwege inbreuken tegen de whereabouts-regelgeving.  Hij mistte toen drie controles en werd voor een jaar geschorst. Nadien kwam hij niet meer in de beurt van zijn niveau van weleer, maar wist hij zich in 2010 wel nog te plaatsen voor het EK in Barcelona. In 2013 liet hij tweemaal van zich spreken door in Finland 13″37 op de 5.000m te klokken, en op de Jeux de la Francophonie, op diezelfde afstand zevende te worden. Nu steekt hij dus opnieuw zijn neus aan het venster, wie weet zien we hem dit jaar nog één van de manches van de Lotto CrossCup.

Het volledige verslag van de Annendaalloop in Posterholt vindt u op de site van 1limburg.nl.