Ruim 9.500 lopers van alle leeftijden schreven zich reeds vooraf in voor de 32ste editie van HBvL Dwars door Hasselt. Men verwacht nu zondag 12 oktober opnieuw meer dan 11.000 lopers aan de start! Daarmee is deze Limburgse loop de op 3 na grootste van het land.

Uitgebreid programma

Dat lopen nog steeds in de lift zit en dat HBvL Dwars door Hasselt inmiddels de status van niet te missen loopklassieker in Limburg heeft, bewijzen de cijfers! Na grootsteden Antwerpen en Brussel, heeft Hasselt het grootst aantal deelnemers van het land. Naast de vele bedrijven en lopers die zich individueel inschreven, zet ook de scholengemeenschap weer zijn beste beentje voor: 60 lagere, middelbare en hoge scholen schreven in totaal meer dan 3.000 lopers in. De Hasseltse scholen zijn uiteraard sterk vertegenwoordigd, maar ook scholen uit bijvoorbeeld Voeren en Neerpelt nemen deel. Hasselt is daarom ook een buitenbeentje in de DVV Running Tour. Er zijn niet alleen de scholen die massaal deelnemen, er is ook het ongezien uitgebreide programma: Chiquita Kids Run 1 km, 3 km, Run 5 km, 10 km, 15 km en de Handbikerace 15 km.

 

15 km: mooi volk aan de start

De 15 km kan rekenen op een sterk deelnemersveld, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Topfavoriet bij de mannen is Nick Van Peborgh, winnaar van de DVV Antwerp 10 Miles. Met titelverdediger Jeroen Hendrikx, die opnieuw gebrand is op een topprestatie in eigen provincie, krijgt hij een tegenstander van formaat. Bij de vrouwen verwachten we een open strijd tussen de West-Vlaamse Gwendolyn De Deyne en de Limburgse dames Karen Van Proeyen en Hilde Kippers.

Veel animatie
Langsheen het parcours en op het Kolonel Dusartplein is er opnieuw heel wat (muzikale) animatie voorzien, wat voor de nodige sfeer en ambiance zal zorgen. Op het Kolonel Dusartplein kunnen de kinderen terecht in het kids dorp en is er animatie voorzien door Chiquita, DVV en Het Belang van Limburg. Onderweg kunnen de deelnemers en toeschouwers elke kilometer (!) genieten van muziek: DJ’s, jazz muzikanten, doedelzakspelers, coverbands,… En dat voor alle afstanden. Hiervoor werkt de organisatie voor het eerst samen met de Hasseltse straatmuzikanten. Ook na het lopen houden we het gezellig: er is een cooling down voorzien met Elodie Ouedraogo, je kan er je vermoeide spieren laten masseren en gezellig nakaarten in het Running Village.
Wie zich zondag nog wil inschrijven kan daarvoor vanaf 11.00 uur terecht in Sporthal KA2 vlakbij het Kolonel Dusartplein.
Wie reeds ingeschreven is, kan daar dan ook zijn borstnummer met chip afhalen.

Programma zondag 12 oktober 2014:
11.00 uur Start daginschrijvingen en afhalen voorinschrijvingen
13.00 uur Chiquita Kids Run 1 km (< 12 jaar)
13.30 uur Jogging 3 km
14.00 uur Run 5 km
14.30 uur Run Hasselt 10 km
15.30 uur HBvL Dwars door Hasselt 15 km + Handbikerace “Memorial Fernand De
Bolle”

Start & aankomst: Kolonel Dusartplein.

Meer info op www.dwarsdoorhasselt.be

Persbericht