Marjolein Lindemans kijkt met gemengde gevoelens terug op het afgelopen zomerseizoen. De 20-jarige Atletiek Vlaanderen-atlete droomde dat alles gesmeerd zou lopen zodat EK in Zürich misschien mogelijk werd, maar in Götzis zat het jammer genoeg niet mee. Uiteindelijk heeft de meerkampster haar seizoen vroegtijdig moeten beëindigen. Vandaag startte ze met de voorbereiding op het winterseizoen. Die staat volledig in het teken van de zomer, waar het vizier op het EK voor beloften wordt gericht. Wij gooiden Lindemans enkele vraagjes voor de neus.

Marjolein, welk gevoel hou je over aan dit seizoen? Over wat ben je tevreden en/of ontevreden?

“Ik zit een beetje met een dubbel gevoel. Zo had ik tot een week voor de meerkamp in Götzis een geweldig gevoel. Vanaf toen ging het daarentegen wat bergaf. Ik heb nog enkele weken geprobeerd wedstrijden tot een goed einde te brengen, maar het lukte helaas niet. Uit bloedtests bleek uiteindelijk dat ik een heel groot tekort had aan vitamine B12. Daarbovenop kreeg ik ook nog te kampen met twee zware allergieën. Dat verbeterde gelukkig d.m.v. inspuitingen en medicatie, maar doordat ik nadien opnieuw op opbouwen was aangewezen en dat eveneens ook nog eens moeilijk ging, ben ik vroeger dan gepland moeten stoppen met wedstrijden.”

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Nu even rustperiode (of is die al achter de rug)?

“Vandaag ben ik er weer mee begonnen. Ik heb met volle teugen kunnen genieten van de rustperiode die erg veel deugd heeft gedaan. Zo ben ik samen met Jan (Van Den Broeck, red.) naar Turkije gereisd en daar hebben we eens wat andere sporten beoefend.  Tot en met gisteren was het nog genieten, maar vandaag stond er al een bergtraining op het programma.”

Wat zijn jouw doelen voor komend seizoen?

‘De winter zal voornamelijk in het teken staan van de zomer. Het komt er op aan om alles op punt te stellen en dus ook werk te maken van mijn zwakke punten. Ik richt hoe dan ook mijn pijlen op het EK voor beloften, dat in 2015 in de Estse hoofdstad Tallinn plaatsvindt.”