Vandaag vonden in Zürich de reeksen van de 4x400m plaats. De aflossingsploeg bij de heren eindigde als vierde in de tweede reeks en ook zij waren dus verplicht te wachten op de verliezende tijden om zeker te zijn van de eindstrijd. Met 3’03″83 hebben we met een snelste verliezende tijd na een ploeg bij de vrouwen, ook één bij de mannen!

Julien Watrin maakte zijn tweede opwachting dit toernooi. Na de reeksen van de individuele 400m, kreeg hij als startloper bij de aflossingsploeg nu ook een baanronde te verwerken. Watrin deed het goed en gaf ongeveer in tweede positie, gelijktijdig met de Ieren, de aflossingsstok door aan Antoine Gillet. De RESC-atleet volgde goed, maar moest in de laatste 100 meter twee posities afstaan. Michael Bultheel verving Jonathan Borlée en hield de vierde positie vast. Hij moest de Ieren wel enkele meters laten gaan om Kevin dan als laatste op pad te sturen. Nadat zijn individueel EK eindigde in de halve finales, wou hij allicht bewijzen dat ze hem nog niet mogen afschrijven. Hij liep naar de in derde positie lopende Ieren toe en probeerde er in het laatste rechte stuk op en over te gaan. Dat lukte net niet, maar de chrono van 3’03″83 was uiteindelijk ruim genoeg voor een plekje in de finale met de snelste verliezende tijd.

De volledige uitslagen bekijkt u hier.