Eind februari, toen de meeste atleten nog in volle voorbereiding waren richting het outdoorseizoen, liet Philip Milanov al van zich spreken. De Atletiek Vlaanderen-atleet verbaasde met een Belgisch discusrecord en het EK-minimum voor Zürich. Drie maanden later neemt Milanov zijn discus mee naar Oordegem, voor hoe kan het ook anders, de IFAM. Wij stelden Philip Milanov enkele vraagjes richting deze hoogstaande (inter)nationale meeting.

Dag Philip, hoe verliep de voorbereiding op het zomerseizoen?

“De voorbereiding liep goed aangezien ik verder ben geraakt in atletische prestaties dan vorig jaar. Ik ben in alle aspecten van mijn trainingen verbeterd. Op een bepaald moment in mijn voorbereiding heb ik echter wel een kleine blessure aan mijn rug opgelopen door wat te veel te willen in de powerzaal. Gelukkig was het niets om mij echt zorgen over te maken en heb ik de trainingen weer kunnen aanvatten.”

Philip Milanov zal op de IFAM ook deelnemen aan het kogelstoten. - Foto: Tomas Sisk
Philip Milanov zal op de IFAM ook deelnemen aan het kogelstoten. – Foto: Tomas Sisk

Hoe verliepen je wedstrijden tot nu toe?

“Tot nu toe ben ik best tevreden. Ik had nooit verwacht dat ik ooit zover zou kunnen gooien. Ik denk echter wel dat er nog meer inzit! Ik hoop dit seizoen een periode van constante resultaten te kunnen afwerken en ook internationale ervaring op te doen richting de volgende jaren. ”

Waarom kies je voor de IFAM?

“De IFAM is naar mijn mening altijd prima georganiseerd en verloopt daardoor vlot. Ondanks de prima omstandigheden heb ik evenwel nog niet zo goed kunnen presteren op de IFAM, maar ik hoop daar dit jaar verandering in te brengen.”

Hoe stelt de vorm het en wat denk je/hoop je te kunnen op de IFAM?

“Gewaagde prognoses zal je mij niet horen doen. Het BR zou ik graag nogmaals verbeteren, maar of mij 31 mei al gaat lukken, weet ik zeker niet op voorhand. Ik zal alleszins alles geven en ik heb er reeds zin in!”

IFAM 2014

Dit interview kadert in de reeks “IFAM-koorts”. Elke dag zetten wij minimaal één atleet, die hoge ogen wil gooien op 31 mei, in de kijker.  Bekijk het volledige IFAM-koorts archief hier. Meer info over de IFAM vindt u hier.