Nafissatou Thiam - Foto: Jasper Jacobs
Nafissatou Thiam – Foto: Jasper Jacobs

De Tsjech Pavel Maslak heeft in Gent een nieuw Europees record gelopen op de 300m indoor. Hij liep 32”15 en won de 300m voor de Pool Zalewski. In de 800m ging de winst naar de regerende Europese indoor kampioen Adam Kszczot in 1’46”32.

Zowel Jan Van Den Broeck als Pierre-Antoine Balhan liepen onder de 1’50” op de 800m, maar bleven boven de WK-limiet. Nafi Thiam won het hoogspringen met een sterke 1m94. Exact de hoogte die nodig was voor kwalificatie voor het WK. Eline Berings die zich eerder al verzekerde van deelname in Sopot gaf iedereen het nakijken in de 60m horden. Onder meer Kellie Wells moest het afleggen tegen de gewezen Europese indoor kampioene. In het polsstokspringen voor dames was het uitkijken naar Anna Rogowska, wereldkampioene van 2009. Ze won de competitie met overmacht met een beste wereldjaarprestatie van 4m76. Fanny Smets sprong in deze competitie een Belgisch record van 4m31.