Gisteren vond in de de VAL-gebouwen aan het Koning Boudewijnstadion de teamvoorstelling van Atletiek Vlaanderen plaats. Ivo Hendrix, voorzitter van het 14-koppig team van atleten, blikte al eens vooruit naar het komende jaar. “Vooral onze atleten die bijna 25 jaar zijn, moeten presteren in 2014.”

Pieter-Jan Hannes toonde zich gisteren ambitieus op de teamvoorstelling. "Ik hoop op het EK-podium in Zürich.". - Foto: Jasper Jacobs
Pieter-Jan Hannes toonde zich gisteren ambitieus op de teamvoorstelling. “Ik hoop op het EK-podium in Zürich.”. – Foto: Jasper Jacobs

Atletiek Vlaanderen stelde gisteren twee nieuwe atleten voor: meerkampster Marjolein Lindemans en discuswerper Philip Milanov. “Er waren een zevental atleten die aanmerking kwamen voor een contract en wij hebben na overleg deze twee Vlaamse beloftevolle atleten uitgekozen”, aldus voorzitter Hendrix.

Van de nieuwkomers wordt nog niet extreem veel verwacht, wel wordt benadrukt dat de atleten die de 25 jaar naderen, toch dit jaar hun kansen moeten wagen om te presteren op een internationaal kampioenschap. De leeftijdslimiet voor Atletiek Vlaanderen bedraagt immers 25 jaar en een top 8 notering op een EK of top 10 notering op een WK is vereist om een topsportcontract bij Bloso af te dwingen. “Daarom is 2014  voor Almensh Belete, Bashir Abdi en Koen Naert een sleuteljaar”, aldus Ivo Hendrix.  “Zeker richting de Olympische Spelen in Rio wordt dit cruciaal, want als deze 3 atleten in 2015 zonder contract vallen, wordt het heel moeilijk om de weg naar de top nog te vinden.”